Linn Sondek LP12
 

On vain yksi levysoitin, johon kaikkia muita soittimia verrataan. Se on Linn Sondek LP12.  Alan toimittajien mielestä se on kaikkien aikojen tärkein hifi-tuote.  Näin Yhdysvalloissa SEKÄ Britanniassa. Se on nykyään myös saksalaisten huippulehtien referenssi ja Japanissa erittäin kysytty.  Tämä maine ei synny tyhjästä.

Linn Productsin perustaja Ivor Tiefenbrun (MBE) tarttui haasteeseen, koska levysoittimet soivat hänen mielestään liian kaukana todellisesta elävästä musiikkiesityksestä.  Isänsä tarkkuusverstaan avulla valmistettiin ennen näkemättömän tarkka päälaakeri ja kehitettiin värähtelyjä tehokkaasti käsittelevä soitinrunko. 

Tuloksena vinyylilevyn sisältämä informaatio saatiin luettua ennen kuulumattomalla tarkkuudella.  Musiikki kosketti nyt kuulijaa kuin elävä musiikkiesitys, kun levyjä kuunneltiin Linn Sondekilla. Ja loppu on historiaa.  Soitin on pitänyt hienosti pintansa jo yli 40 vuotta.  Linn ei ole maannut laakerilla, vaan hionut soittimen osia yhä suurempaan tarkkuuteen ja pitänyt näin hallitsevan asemansa levysoittimien maailmassa. 

Linn ei silti ole sortunut high endin kaltaiseen rahastukseen, vaan pitänyt hinnan huomattavasti edullisempana, kuin monet massiiviset levysoitinhirviöt, jotka eivät kuitenkaan kykene haastamaan Sondekia musiikintoiston laadussa.

             

Soittimeen on valmistettu yhä parempia rakenneosia ja niiden avulla sen suorituskykyä on nostettu uskomattoman paljon eteenpäin. Linn suunnittelee itse myös huippuluokan äänivarsia ja äänirasioita.

 

Linn original

Linn Sondekia ei perinteisesti ole juuri voinut parantaa muiden valmistamilla osilla.  Satoja innokkaita yrityksiä on vuosien mittaan tehty muiden toimesta "parantaa" Sondekia.  Aina vain musiikki kärsii..  Kokemuksen osoittama tosiasia on, että mikä tahansa ei-Linn osa Linn Sondekissa heikentää hyvin suurella todennäköisyydellä merkittävästi musiikintoiston laatua.  Kukaan toinen ei vain juuri näytä ymmärtävän Sondekia samalla tavalla, kuin sen valmistaja itse.  Mikä toisaalta on aika luonnollista.  Olemme silti avoimesti uteliaita myös muille "parannusosille" ja siksi kokeilemme niitä aika ajoin.

 

Soittimeen on saatavilla kolmea erilaista Linn original sisärunkoa, kahta erilaista pohjalevyä, kahta erilaista moottoria, kahta erilaista Linn äänivartta sekä kolmea erilaista Linn äänirasiaa.  Näistä voidaan rakentaa useita erilaisia kokoonpanoja, jotka suorituskyvyltään ovat toinen toistaan parempia.

 

Linn tarjoaa myös kahta erilaista phonovahvistinta sekä lisäksi Majik ja Akurate DSM -laitteiden sisäisiä phonovahvistimia. On helppoa ja johdonmukaistakin rakentaa täysin Linn valmisteinen analogisen toiston linja.

Hienot musiikilliset tulokset ovat varmat.

 

Tämä soitin on muuttanut koko hifi-alaa

Sondek on tuonut Linnille suunnatonta mainetta. Ja sen avulla Linn kykeni osoittamaan monia hifi-alan uskomuksia totuuden vastaiseksi. Tästä syystä Tiefenbrunista tosin tehtiin pitkäksi aikaa jonkinlainen alan piireissä vieroksuttu kummajainen. Hän joutui monien kateellisten kilpailijoiden mustamaalaamaksi.

Vuosikymmenien myötä kunnioitus on kuitenkin noussut ja nykyään Linn on alan merkittävin valmistaja - ja se saa ansaitsemansa arvostuksen. Linn on mm. Britannian Kuningashuoneen hovihankkija. Loistotavaratalo Harrods teki Linnille oman osaston jo 90-luvun alussa moniksi vuosiksi.

Linn on todellisten musiikinystävien ykkösnimi. Jopa arabisheikkien palatseissa.

Siinä missä levysoittimet usein - hintaan katsomatta - latistaa sävelkulkua eli melodioita ja hukkaa musiikin draaman, Linn Sondek LP12 kykenee tuomaan musiikin ehyempänä ja kuulijaa koskettavana kokonaisuutena. Tämä on suosion salaisuus.

Asiantuntija saa instrumentin "laulamaan"

Sondek on instrumentti, joka tarvitsee erikoisasiantuntijan kokoamaan ja virittämään soittimen parhaimmilleen.  Työssä käytetään useita erikoistyökaluja ja kokemuksen tuoma rutiini on oleellisen tärkeätä. 

Musiikin.com:lla on taustaa tästä työstä jo 1980-luvun alkuvuosilta.

 

 

Linn on koonnut Linn Sondekista kolme eri tasoista versiota, Majik, Akurate sekä Klimax. Sondek on kuitenkin siitä hieno soitin, että se voidaan hankkia yksilöllisesti lähtien liikkeelle perusrungosta ja varustaen se yksilöllisesti valikoiduin rakenneosin.

Linn Sondek LP12 kokoonpanojen hinnat:

Perusrungon hinta on 2.207,-
(ilman valittavia pohjalevyä, virtalähdettä, sisärunkoa/varsilevyä, äänivartta sekä äänirasiaa)

Majik LP12 kokoonpano soittovalmiina, hinta 3.633,-

Akurate LP12 soittovalmiina, hinta 8.767,-

Klimax LP12 soittovalmiina, hinta 23.386,-

Soitinta voidaan myös parantaa esim. huoltojen yhteydessä tai aina, kun halutaan yhä enemmän musiikkia irti vinyylin urasta.  Siellä urassa on musiikin analoginen kuva.  Edes taivaallisesti soiva huippu-Sondek "Klimax" ei vielä kykene lukemaan kaikkea äänilevyn urasta.  Linniläisillä on tässä erittäin hieno asenne: Työtä on vielä jäljellä.  Ja Linn palaa tuotekehityspajalle parin-kolmen vuoden välein.  Jotain uutta hiotaan jälleen jotta saadaan enemmän musiikki-informaatiota ilmoille.

Paina punaista kolmiota alla.  Tutustu paremmin Sondekin varusteisiin ja opi lisää soitinkokoonpanojen ominaisuuksista ja levyjen soittamisesta laadulla. Samalla voit nähdä miksi Klimax Sondek on niin paljon arvokkaampi. (Voit myös oppia, miten sen saa edullisemmin!)

                                                                        

Musiikin.com -liikkeessä voit kuulla erilaisia Sondek versioita. Ja halutessasi saat kuulla tyhjentäviä esitelmiä Sondekin rakenteista ja niiden merkityksestä lopputulokselle. Ehkä samalla nauttiessasi vaikkapa viskitilkalla terästettyä kahvikupposta..


 

Alla Linn Sondek LP12 soittimien kokopuurunkojen värivalikoima:

 


 

 

       

 

 

 

Tervetuloa tutustumaan!

 

  

  

Musiikin.com hifi-liike ja verkkokauppa, tuotemerkkejä:
LINN Products, McIntosh, Blumenhofer, Davone, Golden Ear Techology, Kudos, Heed Audio, REVO, Rega, Creek Audio, BlueSound, Audeze, Graham Slee, AUNE Audio, Clearaudio, Pro-ject, Anthem, Firestone Audio, Hifiman, Stax, Grado, Audioengine, Yamaha, Thorens, Dynavoice, Sonos, Bassocontinuo, NorStone, Sounds of Science, Isoblue, Quadraspire, WBT ym. Lisäksi design akustiikkapaneeleita ja laite- ja levyhyllystöjä.


 

    


  
        Myös käytetyt laitteet ja
         alennetut demopoistot 
       löydät verkkokaupastamme

 

           Lähetä maili !

 

  

 

 

       
          Tarjoamme Sinulle 
          mielellämme kahvit!

 

 

    

 

   

      
           TILAA OMA REVO
               - Paina kuvaa!